Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een vraag over de Sprookjescamping, de faciliteiten, de accommodaties of een andere vraag en kunnen jullie het antwoord niet vinden op de website? Bekijk dan of jullie vraag en het antwoord bij de veelgestelde vragen staat, zodat jullie direct antwoord hebben. Staat jullie vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de receptie en zij staan jullie graag te woord. 

Algemeen

Hoe log ik in op mijnsprookjescamping?

Voor het eerst inloggen gaat als volgt: 

 • Ga naar mijnsprookjescamping
 • Klik op: 'wachtwoord vergeten of aanvragen?
 • Er zal dan een mail gestuurd worden met daarin een link om het nieuwe wachtwoord in te stellen
 • Klik op de link
 • Vul het emailadres in dat gebruikt is voor de reservering

 

Mocht er een foutmelding komen dan kunnen jullie het beste even contact opnemen met onze receptie zodat zij jullie verder kunnen helpen. 

 

Op Mijn Sprookjescamping kunnen jullie de reserveringen, betalingen en openstaande bedragen zien. Daarnaast kunnen jullie gegevens invullen/aanpassen en betalingen via IDeal doen. 

Kan ik ook familie/vrienden een dag bezoeken op de Sprookjescamping?

Ja, dit is mogelijk. Jullie moeten je dan melden bij de receptie. Hier betalen jullie voor het dagbezoek. De prijzen zijn als volgt:

 

 • Dagbezoek zonder gebruik van de faciliteiten:

     - kinderen vanaf 1 jaar €2,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 per persoon

     - kinderen vanaf 1 jaar €6,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 persoon

Mag ik mijn boeking annuleren?

Wij adviseren jullie om deel te nemen aan het annuleringsfonds. Deze kan direct bij de (online)boeking afgesloten worden. Er wordt namelijk geen of gedeeltelijke restitutie verleend bij verhindering of voortijdig vertrek conform de RECON voorwaarden. Willen jullie gebruik maken van het annuleringsfonds, dan dient dit tegelijk met de reservering afgesloten te worden. Bekijk de algemene voorwaarden

Welke maatregelen zijn van kracht met betrekking tot het Coronavirus?

Wij sturen momenteel onze gasten persoonlijk bericht (e-mail) over de huidige situatie. Dit doen wij per periode/vakantie. Wij verzoeken u dus hierbij even geduld te hebben, indien u nog geen bericht van ons heeft ontvangen.

 

Update: 23 maart 2020

Zoals jullie weten heeft de overheid maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus verder in perken. Wij zijn op dit moment aan het bekijken welke mogelijke consequenties dit zal hebben voor onze camping en de geplande opening van de camping op vrijdag 3 april. Zodra we hier meer informatie over hebben, dan zullen we u hiervan op de hoogte brengen. We adviseren u onze website en Facebook in de gaten te houden.


We hopen op uw begrip!

 

Update: 19 maart 2020

Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM zullen wij vooralsnog gewoon de deuren openen op vrijdag 3 april.

Wel zullen de volgende maatregelen tot en met 6 april van kracht zijn:

Om uw vakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen zullen we de volgende maatregelen moeten nemen in ieder geval tot en met 6 april:

 

- De Kasteelkeuken en de Eeterij zijn gesloten. U kunt dan wel gebruik maken van een ‘tijdelijke’ bezorgservice.

- De binnenspeeltuin (Speeldroom) is gesloten

- Het zwembad is gesloten

- De activiteiten van het recreatie team + de theaters gaan niet door

- We besteden extra zorg aan schoonmaak en hygiëne regels

- De winkel is geopend

 

Uiteraard volgen wij de situatie van dag tot dag. Mochten er wijzigingen zijn dan zullen wij u op de hoogte houden. Wij communiceren dit via onze website en social media kanalen. Voorop staat voor ons de veiligheid voor onze gasten en medewerkers. Wij hopen op uw medewerking!

 

Sprookjescamping de Vechtstreek

 

De Sprookjescamping houdt het nieuws met betrekking tot het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de branchevereniging Recron. Mocht u vragen hebben rondom uw verblijf op de camping, dan kunt u contact opnemen met de receptie op tel. 0523 - 26 13 69.

 

 

Neemt de Sprookjescamping deel aan het Green Key keurmerk?

Ja, wij doen hier aan mee. Bedrijven die aan de Green Key deelnemen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen in relatie tot het milieu zoals: milieuvriendelijke energie, waterbesparende maatregelen, gescheiden afval inzamelen etc. Wij beogen ook een milieuvriendelijk bedrijf te zijn en vragen daar waar mogelijk jullie medewerking. Zo kunnen jullie de afval scheiden en deponeren in de desbetreffende afvalbollen en zijn zwembadjes, sproeiers e.d. niet toegestaan. Wij bedanken jullie voor de medewerking. 

Wanneer is de camping geopend?

2019

De Sprookjescamping is in 2019 vanaf 5 April tot 16 September geopend. Daarnaast is de camping van 11 oktober tot 28 oktober geopend.

 

In de overige periodes is het niet mogelijk om te kamperen/overnachten, maar is de receptie de meeste dagen geopend. Kijk hier voor de overige openingstijden. 

 

Zijn huisdieren toegestaan?

Wanneer u met eigen tent of caravan komt zijn honden, mits aangelijnd, toegestaan. In onze verhuurmogelijkheden niet. U kunt ook een particuliere stacaravan huren. Op de particulierenlijst wordt aangegeven of huisdieren zijn toegestaan.

 

Betalingen

Hoeveel moet ik aanbetalen?

Wanneer jullie de vakantie hebben geboekt, vragen wij jullie om de eerste termijn binnen twee weken te betalen. Dit is 50% van het totaal bedrag. Dit kan via IDeal direct online bij de boeking, hiervoor kunnen jullie de stappen volgen in het boekingsproces en aangeven of jullie een deelbetaling of het totale bedrag willen betalen. Daarnaast kan het via een bankoverschrijving. 

 

Wij verzoeken jullie om het eerste termijn, als jullie gekozen hebben voor een factuur per email, voor de vervaldatum over te maken op IBAN nummer NL04 INGB0661588254, BIC: INGBNL2A onder vermelding van jullie reserveringsnummer. Eventueel kan er ook via de Mijn-omgeving betaald worden via IDeal. Hiervoor kunnen jullie inloggen op mijn sprookjescamping. Daar zijn alle reserveringen, betalingen en openstaande bedragen te zien en kunnen jullie direct een betaling doen. 

Contact

Kamperen & Accommodaties

Kan ik kampeeraccommodaties huren?

Ja, dat kan. Er zijn luxe toercaravans en de Waard tenten. Speciaal voor families die (nog) geen toercaravan of tent hebben, of het kamperen eens uit willen proberen, staan er op het veld ”Drakenvlam”, ”Kikkerbal” en ”Kikkersprong” in totaal 22 volledig ingerichte nieuwe toercaravans met een voortent en voorzien van stapelbed, vast 2 pers. bed, een zitje, ktv, koffiezetapparaat, kinderstoel en tuinset. Op het veld ”de Paddestoel” staan 15 volledig ingerichte 4 pers. ”De Waard” tenten type vergrote zilvermeeuw. Alle tenten zijn voorzien van 3 (slaap)cabines met matrassen, koelkast, tuinset, kinderstoel en koffiezetapparaat. Huisdieren zijn niet toegestaan in de caravans en tenten.

Mag ik bbq-en op de camping?

Dit mag, behalve met extreme droogte. Er zijn geen bbq's aanwezig, deze dienen jullie zelf mee te brengen. Er moet altijd een emmer water neergezet worden en houdt rekening met de buren! 

Mag ik bezoek ontvangen?

Ja, dat mag. Aan de bezoekers van Gasten wordt entreegeld gevraagd voor toegang tot de camping. De prijzen zijn als volgt:

 

 • Dagbezoek zonder gebruik van de faciliteiten:

     - kinderen vanaf 1 jaar €2,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 per persoon

     - kinderen vanaf 1 jaar €6,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 persoon

 

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

– KAMPEREN: aankomst op de camping kan na 14:00 uur en u dient uw plaats vrij te hebben gemaakt voor 11:30 uur. Het is op de vertrekdag nog wel mogelijk om van de faciliteiten gebruik te maken.
– VERHUUR: huurt u een accomodatie, dan is aankomst op vrijdag en maandag na 15:00 uur en dient de accomodatie op vrijdag of maandag om uiterlijk 10:30 uur weer schoon en vrij te zijn.

Opa & Oma

Wanneer is in 2020 het Opa en oma Voordeel geldig?

Kamperen: 

3 april - 25 april, 6 mei - 20 mei, 3 juni tot 4 juli, 24 augustus tot 13 september, 9 oktober tot 26 oktober

 

Accommodaties: 3 april tot 10 april, 1 mei tot 15 mei, 5 juni tot 26 juni, 28 augustus tot 14 september

Reserveren

Het online boeken lukt niet, wat moet ik doen?

Zodra er problemen zijn met het boeken, dit kan zijn doordat het niet geheel duidelijk is of omdat er een technisch probleem is, kan er contact opgenomen worden met de receptie. Bel, tijdens openingstijden van de receptie, naar 0523-261369, vul het contactformulier in of gebruik de chat.

Buiten openingstijden kan het contactformulier gebruikt worden. Bij een technisch probleem vragen wij om aan te geven welke (fout)melding u kreeg tijdens het boeken. 

Kan ik online een specifieke plek of accommodatie boeken?

Ja, dit is mogelijk. 

 • Selecteer in het menu bovenin: 'Kampeerplaatsen' of 'Accommodaties' 
 • Vul de gewenste aankomst en vertrekdata in de balk
 • Scroll naar beneden totdat er rechts in beeld: 'foto's' en 'kaart' staan
 • Klik op het woord 'kaart'
 • Hier zijn alle beschikbare plaatsen in de aangegeven periode te zien
 • Klik op een schildje met pijltje en maak de boeking via 'direct boeken' 

 

 

 

Zijn de tarieven inclusief alles?

De tarieven zijn inclusief: 1 auto op de plaats, 1 bijzettentje, elektra, aantal personen, gratis gebruik van douches zonder tijdslimiet, warm water voor de vaat, warm water voor kleding wassen, magnetron, waterspeeltuinen, binnenspeeltuin, WIFI (2 apparaten), 6% BTW-tarief tot en met 31 december 2018 en 9% BTW-tarief vanaf 1 januari 2019

 

De tarieven zijn exclusief: toeristenbelasting, reserveringskosten en eventuele lakenpakketten en schoonmaakkosten.

 

Kinderen tot 1 jaar zijn gratis.

Voorzieningen

Hoeveel ampère elektra is er bij de plaats?

Alle plaatsen zijn voorzien van een 10A aansluiting. Hiervoor heeft u een 3 polige CEE stekker nodig en een maximale kabellengte van 25 meter. Alleen de velden op het Kikkerland zijn voorzien van 6A.

Is er WIFI aanwezig?

Er is WIFI aanwezig op de Sprookjescamping. Dit is gratis voor 2 apparaten per plaats of accommodatie. Als jullie voor meerdere apparaten WIFI willen hebben, kan dit gekocht worden bij aankomst of tijdens het verblijf bij de receptie. 

Wanneer is er een recreatieprogramma?

Elke dag, dus ook buiten de schoolvakanties, is er een compleet animatieprogramma. Iedere dag begint de dag met een knutselclub, ’s middags een spel o.i.d. en ’s avonds het knuffeltheater met de Sprookjesfiguren. Tijdens de midweken, buiten schoolvakanties en feestdagen om, is het animatieprogramma volledig op kinderen tot 4 gericht. 

Zijn de kampeerplaatsen voorzien van elektra?

Alle plaatsen zijn voorzien van elektra. Hiervoor heeft u een 3-polige CEE-stekker nodig en een maximale kabellengte van 25 mtr. De plaatsen 260 t/m 274, 310 t/m 336 en 340 t/m 390 zijn comfort+ plaatsen met eigen watertappunt, vuilwaterafvoer en elektra (10A). Plaatsen op de Feeëndans 10A, overige kampeerplaatsen 6A en alle verhuureenheden 10A.

 

 

Wat wordt er preventief gedaan tegen Eikenprocessierups?

We laten in het voorjaar tweemaal preventief met een biologisch bestrijdingsmiddel de eikenbomen inspuiten. Het middel is niet schadelijk voor de (menselijke) gezondheid. Wanneer er toch nesten aanwezig zijn die direct in de buurt van een kampeerplaats, verhuuraccommodatie of speeltuin zitten, wordt deze door een professioneel bedrijf verwijderd. Neem contact op met de receptie indien u een nest vermoed vlakbij de accommodatie.