Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een vraag over de Sprookjescamping, de faciliteiten, de accommodaties of een andere vraag en kunnen jullie het antwoord niet vinden op de website? Bekijk dan of jullie vraag en het antwoord bij de veelgestelde vragen staat, zodat jullie direct antwoord hebben. Staat jullie vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de receptie en zij staan jullie graag te woord. 

Algemeen

Hoe log ik in op mijnsprookjescamping?

Voor het eerst inloggen gaat als volgt: 

 • Ga naar mijnsprookjescamping
 • Klik op: 'wachtwoord vergeten of aanvragen?
 • Er zal dan een mail gestuurd worden met daarin een link om het nieuwe wachtwoord in te stellen
 • Klik op de link
 • Vul het emailadres in dat gebruikt is voor de reservering

 

Mocht er een foutmelding komen dan kunnen jullie het beste even contact opnemen met onze receptie zodat zij jullie verder kunnen helpen. 

 

Op Mijn Sprookjescamping kunnen jullie de reserveringen, betalingen en openstaande bedragen zien. Daarnaast kunnen jullie gegevens invullen/aanpassen en betalingen via IDeal doen. 

Mag ik mijn boeking annuleren?

Wij adviseren jullie om deel te nemen aan het annuleringsfonds. Deze kan direct bij de (online)boeking afgesloten worden. Er wordt namelijk geen of gedeeltelijke restitutie verleend bij verhindering of voortijdig vertrek conform de RECON voorwaarden. Willen jullie gebruik maken van het annuleringsfonds, dan dient dit tegelijk met de reservering afgesloten te worden. Bekijk de algemene voorwaarden

Welke maatregelen zijn van kracht met betrekking tot het Coronavirus?

De maatregelen die de Sprookjescamping genomen heeft, kunt u hieronder lezen. 

 

Hoe ziet een vakantie er op de Sprookjescamping nu uit? 

 

 

 

Per faciliteit en afdeling wat de maatregelen zijn: 


Zwembaden: 

 • De zwembaden zijn geopend in tijdsblokken.
 • Aanmelden om te zwemmen is verplicht voor volwassenen en kan alleen online (via de reserveringspagina). Kinderen hoeven zich niet aan te melden. 

Per 1 juli zijn de tijdsblokken van het zwembad als volgt: 

Wedstrijdbad (maximaal 50 personen ouder dan 13 jaar + kinderen t/m 12 jaar onbeperkt):

08.00 - 09.30 uur, 10.00 - 11.30 uur, 12.00 - 13.30 uur, 14.00 - 15.30 uur, 16.00 - 17.30 uur, 18.00 - 20.30 uur

Botterikenfabriek (maximaal 30 personen ouder dan 13 jaar + kinderen t/m 12 jaar onbeperkt):

10.00 - 11.30 uur, 12.00 - 13.30 uur, 14.00 - 15.30 uur, 16.00 - 17.30 uur. 

Binnenbad (maximaal 30 personen ouder dan 13 jaar + kinderen t/m 12 jaar onbeperkt):

9:00 – 10:30 uur, 11:00 – 12:30 uur, 13:00 – 14:30 uur, 15:00 – 16:30 uur, 17:00 – 18:30 uur. 

Voor het zwemmen kunt u ook terecht bij Strandmeer de Oldemeijer

 

Animatie & theater: 

Animatie zal plaatsvinden in de Sprokkelplaats, evenals in de buitenlucht. Als het regent, zal bekeken worden of het programma naar binnen kan worden verplaatst. 

  • Aanmelden om deel te nemen aan de animatie is voor sommige activiteiten verplicht voor volwassenen en kan alleen online (via de reserveringspagina). Het maximaal aantal volwassenen dat bij de activiteit aanwezig mag zijn, is 40 volwassenen en voor het theater 50 volwassenen. 
  • Wij verzoeken u vriendelijk uw kind bij de activiteit te brengen bij ons professionele animatieteam en zelf naar uw accommodatie en kampeerplaats terug te gaan of indien nodig voor het kind, buiten de Sprokkelplaats plaats te nemen.
  • Voor sommige activiteiten en theaters moeten volwassenen zich aanmelden. Hierbij mag 1 volwassene per huishouden aanwezig zijn, denk aan de knutsel en acitiviteit in de ochtend en middag en tijdens het theater. 

 

Binnenspeeltuin: 

Door de locatie van de binnenspeeltuin en de looproute richting winkel is het vanaf 3 juli helaas niet (meer) mogelijk voor de kinderen om in de binnenspeeltuin te spelen. Wij kunnen hier de 1,5 meter helaas niet waarborgen. Daarom zal de binnenspeeltuin vanaf 3 juli gesloten zijn. Onze excuses voor dit ongemak. Voor het spelen en vermaak verwijzen wij u graag naar de vele buitenspeeltuintjes en het animatieprogramma. Er zullen in de zomer ook andere mogelijkheden worden aangeboden voor de kinderen om te spelen, bijvoorbeeld elke woensdag in de stormbaan. 

 

Bumpieshop: 

De Bumpieshop is in het hoogseizoen dagelijks geopend van 08.00 tot 18.00 uur. Op maandag en vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. U kunt deze bereiken via de hoofddeur van de Eeterij. U bent verplicht met een mandje te winkelen die bij de ingang van de Bumpieshop staan. Het maximum aantal personen in de winkel is 10 gasten. Graag zoveel mogelijk met 1 gezinslid naar binnen. In de ochtend kunt u de verse broodjes tussen 08.00 en 10.00 uur uitzoeken in de Eeterij en ook daar afrekenen. Indien u andere boodschappen nodig heeft, kunt u de broodjes en andere boodschappen in de winkel afrekenen. 

Wij houden wij de noodverordening aan van Veiligheidsregio Ijsselland. 

 

Horeca: 

Bij de Eeterij kunt u maaltijden bestellen en ophalen. Dit is de Snackkaart waaruit u een keuze kunt maken. Bestellen kan door middel van Whatsapp.

Bestellingen van ijsjes en snacks kunnen door maximaal 4 personen per keer worden gehaald of besteld in de Eeterij.

De Kasteelkeuken hanteert een aangepaste menukaart. Het terras zal ook geopend zijn. Hiervoor zullen wij de noodverordening van de Veiligheidsregio Ijsselland volgen. De openingstijden van de Eeterij tijdens het hoogseizoen zijn van 10.00 tot 21.00 uur. Toegankelijk via het terras van de Eeterij. De Kasteelkeuken is toegankelijk via de receptie en de deur naar de Kasteelkeuken en is geopend van 17.00 tot 20.00 uur. U dient voor de Kasteelkeuken te reserveren via de receptie.

 

Sanitair gebouwen: 

We hebben op dit moment de sanitair gebouwen vrij toegankelijk met inachtneming van de noodverordening van de Veiligheidsregio Ijsselland. Alle douches, met uitzondering van sommige kinderdouches. 

Er is voor gekozen om niet met reserveringen te werken. Er zal vaak iemand aanwezig zijn van de facilitaire dienst om de hygiene te waarborgen.

We vragen gasten uit de verhuuraccommodaties vriendelijk niet in de sanitair gebouwen te gaan douchen om de kampeerders de gelegenheid te geven om gebruik te maken van de facilitaire voorzieningen.

Vanwege de beperkte capaciteit vragen wij u vriendelijk om zoveel mogelijk bij de eigen kampeerplek af te wassen en tanden te poetsen.

Wij rekenen erop dat u zoveel mogelijk alleen of met een volwassene en 1 kind naar het gebouw gaat om lange rijen te voorkomen. 

 

De uitgebreide richtlijnen omtrent gebruik van het zwembad en andere bovengenoemde faciliteiten zult u op de camping ontvangen.

 

De richtlijnen vanuit de overheden in acht nemend hebben wij ook de volgende maatregelen moeten nemen:

 • Tijdens het inchecken max. 1 persoon per reservering naar binnen bij de receptie.
 • Als verblijfsgast mag u geen (dag)gasten of logees ontvangen.

 

Wij willen u vriendelijk verzoeken om u tijdens uw verblijf te houden aan de aanbevolen hygiënemaatregelen die door het RIVM zijn voorgeschreven.

Dit zijn de protocollen die wij hanteren: 

Veiligheid- en hygiëne protocol

Protocol medewerkers

Protocol zwembadgebruikers

Protocol animatie

Protocol horeca

Huisregels sanitair gebouwen

 

Samen moeten we het doen!

 

Uiteraard houden wij u op de hoogte bij gewijzigde omstandigheden. Mochten er wijzigingen optreden communiceren wij dit via e-mail. 

Neemt de Sprookjescamping deel aan het Green Key keurmerk?

Ja, wij doen hier aan mee. Bedrijven die aan de Green Key deelnemen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen in relatie tot het milieu zoals: milieuvriendelijke energie, waterbesparende maatregelen, gescheiden afval inzamelen etc. Wij beogen ook een milieuvriendelijk bedrijf te zijn en vragen daar waar mogelijk jullie medewerking. Zo kunnen jullie de afval scheiden en deponeren in de desbetreffende afvalbollen en zijn zwembadjes, sproeiers e.d. niet toegestaan. Wij bedanken jullie voor de medewerking. 

Wanneer is de camping geopend?

2020

De Sprookjescamping is in 2020 vanaf 3 April tot 14 September geopend. Daarnaast is de camping van 9 oktober tot 26 oktober geopend.

 

In de overige periodes is het niet mogelijk om te kamperen/overnachten, maar is de receptie de meeste dagen geopend. Kijk hier voor de overige openingstijden. 

 

Zijn huisdieren toegestaan?

Wanneer u met eigen tent of caravan komt zijn honden, mits aangelijnd, toegestaan. In onze verhuurmogelijkheden niet. U kunt ook een particuliere stacaravan huren. Op de particulierenlijst wordt aangegeven of huisdieren zijn toegestaan.

 

Betalingen

Hoeveel moet ik aanbetalen?

Wanneer jullie de vakantie hebben geboekt, vragen wij jullie om de eerste termijn binnen twee weken te betalen. Dit is 50% van het totaal bedrag. Dit kan via IDeal direct online bij de boeking, hiervoor kunnen jullie de stappen volgen in het boekingsproces en aangeven of jullie een deelbetaling of het totale bedrag willen betalen. Daarnaast kan het via een bankoverschrijving. 

 

Wij verzoeken jullie om het eerste termijn, als jullie gekozen hebben voor een factuur per email, voor de vervaldatum over te maken op IBAN nummer NL04 INGB0661588254, BIC: INGBNL2A onder vermelding van jullie reserveringsnummer. Eventueel kan er ook via de Mijn-omgeving betaald worden via IDeal. Hiervoor kunnen jullie inloggen op mijn sprookjescamping. Daar zijn alle reserveringen, betalingen en openstaande bedragen te zien en kunnen jullie direct een betaling doen. 

Contact

Kamperen & Accommodaties

Kan ik kampeeraccommodaties huren?

Ja, dat kan. Er zijn luxe toercaravans en de Waard tenten. Speciaal voor families die (nog) geen toercaravan of tent hebben, of het kamperen eens uit willen proberen, staan er op het veld ”Drakenvlam”, ”Kikkerbal” en ”Kikkersprong” in totaal 22 volledig ingerichte nieuwe toercaravans met een voortent en voorzien van stapelbed, vast 2 pers. bed, een zitje, ktv, koffiezetapparaat, kinderstoel en tuinset. Op het veld ”de Paddestoel” staan 15 volledig ingerichte 4 pers. ”De Waard” tenten type vergrote zilvermeeuw. Alle tenten zijn voorzien van 3 (slaap)cabines met matrassen, koelkast, tuinset, kinderstoel en koffiezetapparaat. Huisdieren zijn niet toegestaan in de caravans en tenten.

Mag ik bbq-en op de camping?

Dit mag, behalve met extreme droogte. Er zijn geen bbq's aanwezig, deze dienen jullie zelf mee te brengen. Er moet altijd een emmer water neergezet worden en houdt rekening met de buren! 

Mag ik bezoek ontvangen?

Ja, dat mag normaal gesproken wel. Op dit moment zijn bezoekers i.v.m. de aangepaste maatergelen niet toegestaan. Aan de bezoekers van Gasten wordt entreegeld gevraagd voor toegang tot de camping. De prijzen zijn als volgt:

 

 • Dagbezoek zonder gebruik van de faciliteiten:

     - kinderen vanaf 1 jaar €2,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 per persoon

     - kinderen vanaf 1 jaar €6,50 per persoon

     - volwassenen €2,50 persoon

 

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

– KAMPEREN: aankomst op de camping kan na 14:00 uur en u dient uw plaats vrij te hebben gemaakt voor 11:30 uur. Het is op de vertrekdag nog wel mogelijk om van de faciliteiten gebruik te maken.
– VERHUUR: huurt u een accomodatie, dan is aankomst op vrijdag en maandag na 15:00 uur en dient de accomodatie op vrijdag of maandag om uiterlijk 10:30 uur weer schoon en vrij te zijn.

Opa & Oma

Wanneer is in 2020 het Opa en oma Voordeel geldig?

Kamperen: 

3 april - 25 april, 6 mei - 20 mei, 3 juni tot 4 juli, 24 augustus tot 13 september, 9 oktober tot 26 oktober

 

Accommodaties: 3 april tot 10 april, 1 mei tot 15 mei, 5 juni tot 26 juni, 28 augustus tot 14 september

Reserveren

Het online boeken lukt niet, wat moet ik doen?

Zodra er problemen zijn met het boeken, dit kan zijn doordat het niet geheel duidelijk is of omdat er een technisch probleem is, kan er contact opgenomen worden met de receptie. Bel, tijdens openingstijden van de receptie, naar 0523-261369, vul het contactformulier in of gebruik de chat.

Buiten openingstijden kan het contactformulier gebruikt worden. Bij een technisch probleem vragen wij om aan te geven welke (fout)melding u kreeg tijdens het boeken. 

Kan ik online een specifieke plek of accommodatie boeken?

Ja, dit is mogelijk. 

 • Selecteer in het menu bovenin: 'Kampeerplaatsen' of 'Accommodaties' 
 • Vul de gewenste aankomst en vertrekdata in de balk
 • Scroll naar beneden totdat er rechts in beeld: 'foto's' en 'kaart' staan
 • Klik op het woord 'kaart'
 • Hier zijn alle beschikbare plaatsen in de aangegeven periode te zien
 • Klik op een schildje met pijltje en maak de boeking via 'direct boeken' 

 

 

 

Zijn de tarieven inclusief alles?

De tarieven zijn inclusief: 1 auto op de plaats, 1 bijzettentje, elektra, aantal personen, gratis gebruik van douches zonder tijdslimiet, warm water voor de vaat, warm water voor kleding wassen, magnetron, waterspeeltuinen, binnenspeeltuin, WIFI (2 apparaten), 6% BTW-tarief tot en met 31 december 2018 en 9% BTW-tarief vanaf 1 januari 2019

 

De tarieven zijn exclusief: toeristenbelasting, reserveringskosten en eventuele lakenpakketten en schoonmaakkosten.

 

Kinderen tot 1 jaar zijn gratis.

Voorzieningen

Hoeveel ampère elektra is er bij de plaats?

Alle plaatsen zijn voorzien van een 10A aansluiting. Hiervoor heeft u een 3 polige CEE stekker nodig en een maximale kabellengte van 25 meter. Alleen de velden op het Kikkerland zijn voorzien van 6A.

Is er WIFI aanwezig?

Er is WIFI aanwezig op de Sprookjescamping. Dit is gratis voor 2 apparaten per plaats of accommodatie. Als jullie voor meerdere apparaten WIFI willen hebben, kan dit gekocht worden bij aankomst of tijdens het verblijf bij de receptie. 

Wanneer is er een recreatieprogramma?

Elke dag, dus ook buiten de schoolvakanties, is er een compleet animatieprogramma. Iedere dag begint de dag met een knutselclub, ’s middags een spel o.i.d. en ’s avonds het knuffeltheater met de Sprookjesfiguren. Tijdens de midweken, buiten schoolvakanties en feestdagen om, is het animatieprogramma volledig op kinderen tot 4 gericht. 

Zijn de kampeerplaatsen voorzien van elektra?

Alle plaatsen zijn voorzien van elektra. Hiervoor heeft u een 3-polige CEE-stekker nodig en een maximale kabellengte van 25 mtr. De plaatsen 260 t/m 274, 310 t/m 336 en 340 t/m 390 zijn comfort+ plaatsen met eigen watertappunt, vuilwaterafvoer en elektra (10A). Plaatsen op de Feeëndans 10A, overige kampeerplaatsen 6A en alle verhuureenheden 10A.

 

 

Wat wordt er preventief gedaan tegen Eikenprocessierups?

We laten in het voorjaar tweemaal preventief met een biologisch bestrijdingsmiddel de eikenbomen inspuiten. Het middel is niet schadelijk voor de (menselijke) gezondheid. Wanneer er toch nesten aanwezig zijn die direct in de buurt van een kampeerplaats, verhuuraccommodatie of speeltuin zitten, wordt deze door een professioneel bedrijf verwijderd. Neem contact op met de receptie indien u een nest vermoed vlakbij de accommodatie.