Privacy & Cookies

Privacyverklaring

 

Artikel 1 Verwerking en beveiliging

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens

Wanneer u een boeking maakt om op de Sprookjescamping, hebben wij bepaalde gegevens van u nodig. Ook in andere gevallen, zoals bij informatieaanvragen, de administratie omtrent bijvoorbeeld prijsvragen en het bezoeken van onze websites, verwerken wij gegevens. Hierbij maken wij ook gebruik van derden die bepaalde persoonsgegevens ontvangen en namens de Sprookjescamping verwerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor de verzending van brochures, mailings en overige marketingmiddelen of het verwerken van onze gastenenquête.

 

Hieronder staat meer uitgebreid beschreven welke gegevens wij kunnen verwerken en wat wij daar mee doen:

 

Voor- achternaam en geslacht

Om u op de camping maar ook in onze verdere communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we graag uw persoonlijke gegevens. Deze zijn vanzelfsprekend ook nodig om uw boeking te kunnen registreren voor de noodzakelijke financiele afhandeling.

 

Adres en woonplaats

De meeste boekingsgegevens sturen wij u per e-mail op. Maar sommige informatie sturen wij naar uw (t)huisadres toe. Ook voor de facturatie is een geldig adres nodig.

 

Telefoonnummer

Het kan zijn dat wij contact met u op moeten nemen over uw boeking. Wij bellen nog even als er vragen zijn, en kunnen u bijvoorbeeld een sms sturen als uw bungalow eerder beschikbaar is. Soms bellen we voor aankomst of na afloop om te vragen of alles duidelijk is en of alles naar wens is geweest.

 

Geboortedata

Degene die een accommodatie boekt bij de Sprookjescamping moet minimaal 18 jaar zijn. Bovendien kan toeristenbelasting afhankelijk zijn van de leeftijd van de personen die in de accommodatie verblijven. Daarom hebben wij geboortedata nodig. Mocht u of iemand in uw reisgezelschap jarig zijn tijdens het verblijf, dan proberen we daar aan te denken en doen wij misschien net iets extra’s.

 

Betaalgegevens

Om uw boeking te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer u met iDeal of overboeking betaalt, worden uw gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan uw boeking te kunnen koppelen. Verder gebruiken wij uw bankrekeningnummer alleen wanneer u geld van ons terugkrijgt. Wanneer u met creditcard betaalt, sturen wij uw creditcardgegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar onze credit card partner. Zij voeren onze creditcardbetalingen uit. Hierbij krijgen we uw creditcardgegevens niet te zien. Onze partner vertelt ons alleen of uw betaling is gelukt.

 

E-mailadres

U krijgt een e-mail over uw reservering, factuur en boekingen die u hebt gemaakt. Nieuwsbrieven ontvangt u ook per e-mail. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kunt u zich gemakkelijk uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

 

Artikel 2 Doeleinden

Wij gebruiken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

 

Account

In uw ‘Sprookjescamping-account' kunnen uw persoonlijke gegevens worden opgenomen. Naam, post- en factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en inloggegevens. Handig, dan hoeft u deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. Wij bewaren ook gegevens over uw eerdere boekingen. Dan kunnen we u sneller en gerichter helpen.

 

Acties

Indien u heeft deelgenomen aan een actie kunnen wij contact met u opnemen en informeren over de actie. We gebruiken deze gegevens ook om onze acties te analyseren.

 

Advies op maat

Als u onze website bezoekt, ons een like geeft op Facebook, een boeking maakt bij ons, onthouden wij wat uw voorkeuren zijn. Wij helpen u met mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld per mail. Wij gebruiken uw gegevens ook om onze dienstverlening en websites te verbeteren. En om nuttige advertenties te laten zien op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Onder meer wanneer u social media gebruikt op verschillende apparaten is het mogelijk dat u deze advertenties ook op deze andere apparaten ziet. Cookies spelen daarbij een rol. Om informatie en aanbiedingen zoveel mogelijk op uw interesse af te stemmen, kunnen wij uw gegevens laten vergelijken of combineren met bij andere bedrijven bekende gegevens. Voor zover wettelijk vereist vraagt de Sprookjescamping uw toestemming, voordat zij uw gegevens aan derden verstrekt.

 

Nieuwsbrieven

U kunt nieuwsbrieven en andere aanbiedingen van ons ontvangen. Voor de inhoud daarvan, kunnen wij kijken naar uw interesses en eerdere boekingen en soms ook naar gegevens van andere bedrijven. Wij mogen u als bestaande klant ook zonder toestemming en/of aanmelding emails sturen, mits deze gaan over soortgelijke producten en/of diensten..

Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kunt u zich steeds uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. U kunt ons dit ook laten weten door een kaartje te sturen aan: Sprookjescamping de Vechtstreek, t.a.v. afdeling Marketing, Grote Beltenweg 17, 7794 RA Rheeze of door een e-mail te sturen naar: marketing@sprookjescamping.nl.

 

Partners

Uw gegevens worden doorgegeven aan organisaties die activiteiten verrichten in verband met uw boeking. Dit betreft ook partijen die geen onderdeel uitmaken van de Sprookjescamping. Dit betreft bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij indien u een reis- of annuleringsverzekering heeft afgesloten.

 

Reviews en gastenquête

U kunt andere gasten helpen met uw review. Door ervaringen te delen, geeft u anderen een beter beeld van de Sprookjescamping. De antwoorden die u geeft in onze gast enquête worden door ons bekeken om onze dienstverlening verder te verbeteren. Er kan ook contact met u worden gezocht naar aanleiding van een ingevulde enquête, bijvoorbeeld om aanvullende vragen te stellen of om u te bedanken voor uw feedback.

 

Service

U kunt met ons bellen, mailen of chatten via de website. Om te zorgen dat uw verhaal twee keer hoeft te vertellen, slaan wij gegevens op. Om onze service elke dag een beetje beter maken, analyseren wij alle contactmomenten.

 

Verbetering

Wij willen graag weten wat u van onze dienstverlening vindt en wat u van onze nieuwsbrief vindt. Daarom verzamelen wij dit gedrag. Zo kunnen we uw leesgedrag analyseren en content maken die bij uw wensen past. Dit doen we door unieke bezoeken te registreren en  met alle activiteiten die daarbinnen plaatsvinden. Denk hierbij aan het bekijken van pagina's, ergens op inzoomen of op links klikken. Soms voert een derde partij deze checks voor ons uit. Het gaat dan om gegevens die niet terug te traceren zijn naar u persoonlijk.

 

Vordering gegevens

Soms gebruiken we gastgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Onder omstandigheden zijn we gehouden om persoonsgegevens door te geven aan relevante instanties. In verband met (internationale) sanctiewetgeving kan het onder omstandigheden ook voorkomen dat wij uw gegevens delen met bijvoorbeeld financiële instellingen zoals een incassobureau.

 

Artikel 3 Recht van inzage

Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens en klachten

Op verzoek zullen wij u aangeven of wij persoonsgegevens van u verwerken. Verder kunt u deze gegevens opvragen, verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen, bijvoorbeeld als deze onjuist zijn. Dit kan echter wel tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kan maken van (een deel van) onze diensten.

Heeft u vragen over uw gegevens, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@sprookjescamping.nl

 

Mocht u een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens dan kunt u zich ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Artikel 4 Bewaartermijnen, Grondslagen en Beveiliging gegevens

Bewaartermijnen

We zullen uw persoonsgegevens bewaren zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.

 

Grondslagen

Op basis van de AVG wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarbij wordt gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van

1) een overeenkomst;  

2) in verband met een gerechtvaardigd belang van de Sprookjescamping 

3) een gegeven toestemming

4) in verband met een wettelijke plicht.

 

Uw gegevens gebruiken wij hoofdzakelijk in verband met uw boeking en dus op basis van een overeenkomst met u. Uw boeking wordt geregistreerd en wij doen er verder alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aanvullende contactmomenten, zoals reviews, marketingactiviteiten en het registreren en analyseren van uw handelingen geschiedt in verband met een gerechtvaardigd belang van de Sprookjescamping.

 

Met betrekking tot het inschrijven voor een nieuwsbrief, dit kunt u zelf doen op onze website. In dat geval geeft u ons toestemming om uw gegevens hiervoor te gebruiken.

 

Verder zijn wij wettelijk verplicht om de administratieve gegevens 7 jaar te bewaren.

 

Beveiliging gegevens

Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens. Verder maken wij gebruik van autorisaties voor het verwerken van bepaalde persoonsgegevens. Bepaalde afdelingen kunnen gegevens verwerken en inzien, geheel op basis van zijn/haar functie.

 

Artikel 5 Cookie- beleid

De Sprookjescamping en derden gebruiken cookies om websites te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in.

 

Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij uw bezoek aan een website op uw computer of andere apparatuur wordt geplaatst. Door het plaatsen van deze cookies kan de Sprookjescamping u direct en in de toekomst beter van dienst zijn. Zowel de Sprookjescamping als andere partijen waarmee wij samenwerken (zoals Google) kunnen cookies plaatsen op uw computer en andere apparaten. De Sprookjescamping onderscheidt verschillende soorten cookies:

Functionele cookies worden gebruikt om het gebruikersgemak te bevorderen zodat u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw een zelfde selectie hoeft te maken of in te loggen als u dat al eerder heeft gedaan.

 

Transactie cookies worden gebruikt als u een boeking heeft gedaan en indien van toepassing om onze partners commissies uit te betalen.

 

Analytics cookies worden met name namens andere partijen geplaatst zoals Google Analytics. Hiermee kan De Sprookjescamping het (be)zoekgedrag in kaart brengen en haar dienstverlening hier op aanpassen zodat we u als (potentiele) gast nog beter van dienst kunnen zijn. De Sprookjescamping heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google. Het IP-adres van u is afgeschermd en gegevens delen is uitgezet. Verder maakt de Sprookjescamping geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Marketing of targeting cookies worden geplaatst om uw interesses te bewaren zodat op en buiten de Sprookjescamping website aanbiedingen gedaan worden die in het verlengde liggen van uw interesses. Tevens kan de Sprookjescamping automatisch aanbiedingen niet meer laten zien als u er al gebruik van heeft gemaakt of als u ze al enkele keren heeft gezien. Zonder deze cookies bestaat de kans dat u vaker irrelevante advertenties van ons te zien krijgt. Let op: ook zonder cookies advertenties van de Sprookjescamping kunt u echter de Sprookjescamping tegenkomen.

 

Welke derde partijen plaatsen Cookies via de websites van de Sprookjescamping?

De Sprookjescamping werkt samen met derden partijen op het gebied van social media, bezoekers statistieken, advertenties en streaming video die ook cookies plaatsen. Onder meer de volgende bedrijven zijn als zodanig partners van de Sprookjescamping:

Google, Click Visit, Criteo, Dubbelclick, Facebook, Twitter, Youtube, Zopim

Voor meer informatie over de wijze waarop deze partijen omgaan met cookies dient u hun privacy voorwaarden te lezen, zoals voor Google Analytics en Criteo.

 

Heeft u belang bij het plaatsen van cookies?

Door cookies kunnen wij zoekgedrag analyseren en hierdoor aanbiedingen doen die voor u relevant zijn. U krijgt bijvoorbeeld niet elke keer dezelfde aanbieding te zien, die niet bij uw wensen aansluit. We zijn continue bezig onze online service te verbeteren dankzij gegevens die we ontlenen aan trends en gedrag op onze websites. Gebruikt u social media, zoals een Facebook, Instagram of Twitter profiel, dan zorgen cookies ervoor dat u eenvoudig uw interesses kunt delen zonder elke keer in te moeten loggen.

 

De Sprookjescamping streeft naar een zo plezierig mogelijke ervaring. Zowel op de camping als op de website. Cookies helpen deze ervaring op de website te verwezenlijken.

 

Kunt u cookies verwijderen?

U kunt altijd de cookies op uw apparaat verwijderen via uw browser. U kunt ook zelf bepalen of u cookies wilt accepteren. In de meeste webbrowsers worden cookies automatisch geaccepteerd. U kunt uw browser zo instellen dat cookies worden geweigerd. Graag wijzen wij u er op dat het uitzetten van cookies uw gebruik van onze website (en andere websites) kan beperken.

 

Afmelden cookies

Wilt u adverteerders niet toestaan om uw gedrag te analyseren dan kunt u dat aangeven op de website van Your Online Choices.

U kunt het gebruik van Google-cookies uitschakelen door naar de Google-afmeldingspagina voor advertenties te gaan. De verkrijging en verwerking van uw IP-adres door Google Analytics, kunt u ten alle tijden voor toekomstige verkrijging en verwerking blokkeren. Meer informatie vindt u hier. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

 

Artikel 6 Social plugins van Facebook

Met uw toestemming maken wij gebruik van social plugins van facebook.com, aangeboden door Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. De plugins zijn te herkennen aan het Facebook logo of door de toevoeging “Facebook Social Plugin” Als u bijvoorbeeld  de “vind ik leuk” button aan klikt of ergens een commentaar op geeft wordt de desbetreffende informatie van uw browser direct aan Facebook overgedragen en daar ook opgeslagen. Details over hoe facebook omgaat met de verworven gegevens en persoonsgegevens in het algemeen, kunt u vinden op: http://www.facebook.com/policy.php. Als u niet wilt dat Facebook gegevens verzamelt, zult u zich voor het bezoek aan onze website uit moeten loggen bij Facebook.

 

Artikel 7 Social plugins van Twitter

Wij maken voor het gebruik van Twitter en de Re-Tweet-Functie gebruik van zogenaamde “social plugins” van Twitter, aangeboden door Twitter Inc. 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107. Als u gebruik maakt van de Re-Tweet-Functie, worden met uw toestemming de door u bezochte websites aan derde partijen bekend gemaakt en met uw Twitter-account verbonden. Details over de omgang en verwerking van uw gegevens door Twitter alsmede uw rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw persoonsgegevens kunt u via de privacy voorwaarden en verklaringen van Twitter vernemen.

 

Wijzigingen

De Sprookjescamping behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Check daarom regelmatig de privacy verklaring voor een update.